Fakta om Greger Nässén

Här följer lite fakta om mig själv. (There is an English version of this page.)

Grundfakta

Jag föddes den 3 september 1960 i Stockholm, där jag är uppvuxen och bosatt. Mina föräldrar och två bröder med familjer bor i västra Stockholm. De flesta i min släkt bor däremot i Jämtland.

Andra väsentliga (?) fakta: längd 180 cm, vikt 77 kg, hårfärg mellanblond, ögonfärg blå, civilstånd ogift, icke-rökare, vegetarian, har körkort men ingen bil, bor i hyresrätt på 2 rok.

Utbildning

Jag läste halvklassisk humanistisk linje på Nya Elementars gymnasium, där jag tog studenten 1979. Det blev en hel del lektioner i engelska, franska, tyska och latin. Efter lumpen började jag på kulturvetarlinjenStockholms Universitet med engelska som huvudämne. Mina C- och D-uppsatser handlade om det nordiska inflytandet i dialekterna på Shetland och Orkney. Jag gick vidare till forskarutbildning i engelska med språklig inriktning, men har inte haft tid att läsa klart...

Arbete

Jag är nämligen anställd på WM-data Education sedan 1992. Mitt arbete som konsult innebär bland annat att jag genomför informationsanalyser, skriver och översätter gränssnitt, hjälp- och systemtexter. Jag började i den här branschen 1988 när jag anställdes av Teknolänken, ett litet konsultbolag med språkvetare specialiserade på användarvänlig dokumentation. Teknolänken köptes senare av WM-data, ett av Sveriges största datakonsultbolag.

Ännu tidigare jobbade jag på kvällstid som redaktionsvaktmästare på Dagens Nyheter. 1985 tog jag tjänstledigt för ett fackligt förtroendeuppdrag på två år som studieorganisatör på DN/Expressens HTF-klubb. Dessutom har jag haft kortare "uppdrag" för Stockholms Skolförvaltning (körledare), STIM (kontorsassistent), Engelska institutionen (inskrivningsassistent), Synskadades Riksförbund (talboksinläsare), Stockholms Studentkår (studiemedelsrådgivare) och TV4 (Jeopardy! -vinnare).

Ankism

Jag ägnar mycket fritid åt mitt uppdrag som kassör i NAFS(k), Nationella Ankistförbundet i Sverige (kvack), en mycket trevlig förening för alla som gillar Disneyserier och -filmer. Vi var tre Kalle Anka-intresserade klasskamrater som grundade föreningen - mest på skämt - i Nya Elementar för snart tjugo år sedan. Vi hade ingen aning om vad vi satte igång...

Övriga intressen

...som jag försöker undvika att försumma, med föga framgång:


Svensk hemsida / English homepage

Uppdaterad 12 maj 1998 / Greger Nässén / grnas@wmdata.com / Greger.Nassen@abc.se