Scrabble

År 1995 tävlade jag för första gången i det mycket trevliga korsords- och brädspelet Scrabble. Det är alltså det klassiska spelet Alfapet som nu heter likadant i Sverige som i de flesta länder i världen. Jag har fortsatt att spela 4-5 turneringar varje år, däribland alla svenska mästerskap. Min största framgång var SM 2001 då jag lyckades bli svensk mästare. Sedan har min rating dalat eftersom jag tränar för lite. Jag är engagerad i Svenska Scrabbleförbundet som revisor och sammankallande i ordlistekommittén.

År 2005 anordnade jag Butter Cup, den första och hittills största tävlingen i engelskt Scrabble i Sverige. Det kom 15 deltagare, varav sju toppspelare från Storbritannien. Sedan dess har jag varje år arrangerat ett par engelska tävlingar, som också ger kvalificeringspoäng för svenskt deltagande i världsmästerskapen i Scrabble. Sverige deltog i VM för första gången i London 2005, då Mårten Björkman var Sveriges representant. VM anordnas vartannat år, och 2007 fick jag chansen att delta för Sverige, denna gång i Mumbai i Indien.

Jag har en webblogg som heter Scrabbloggen där jag (tyvärr mycket sporadiskt de senaste åren) skriver om engelskt Scrabble och mina VM-förberedelser.

Scrabbleförbund

Spela på nätet

Annat på nätet om Scrabble