Fakta

Jag föddes 1960 och växte upp olika delar av Stockholm. Nu bor jag i innerstan i en kooperativ hyresrätt. Mina föräldrar och bröder med familjer bor också i Stockholm. De flesta i min släkt bor däremot i Jämtland, som mina föräldrar kommer från. Nåt mer väsentligt... Jag är en ensamstående, icke-rökande, irreligiös matvegetarian (vegan för övrigt) som har körkort men ingen bil.

Utbildning

Jag läste halvklassisk humanistisk linje på Nya Elementars gymnasium, där jag tog studenten 1979. Det blev en hel del lektioner i engelska, franska, tyska och latin. Efter lumpen började jag på kulturvetarlinjen på Stockholms Universitet med engelska som huvudämne. Mina C- och D-uppsatser handlade om det nordiska inflytandet i dialekterna på Shetland och Orkney. Jag gick vidare till forskarutbildning i engelska med språklig inriktning, men har inte haft tid att läsa klart...

Arbete

Sedan 2002 är jag anställd som konsult på Dynalab. Jag jobbar med att på olika sätt göra dataprogram och dokumentation (hjälptexter, systemtexter, handböcker osv.) mer användarvänliga. Jag började i branschen 1988 när jag anställdes av Teknolänken, ett litet konsultbolag med språkvetare. Teknolänken köptes senare av WM-data, då ett av Sveriges största datakonsultbolag, där jag sedan jobbade i drygt tio år.

Ännu tidigare jobbade jag på kvällstid som redaktionsvaktmästare på Dagens Nyheter. 1985 tog jag tjänstledigt för ett fackligt förtroendeuppdrag på två år som studieorganisatör på DN/Expressens HTF-klubb. Dessutom har jag haft kortare "uppdrag" för Stockholms Skolförvaltning (körledare), STIM (kontorsassistent), Engelska institutionen (inskrivningsassistent), Synskadades Riksförbund (talboksinläsare), Stockholms Studentkår (studiemedelsrådgivare) och TV4 (Jeopardy! -vinnare).

Övriga intressen

Förutom mina största intressen ankism och Scrabble försöker jag också undvika att försumma följande, med föga framgång: